14 Mayıs 2014 Çarşamba

Adobe Photoshop Nedir ? Ne amaçla kullanılır?



Adobe photoshop , piksel tabanlı bir programdır. Öncelikle piksel kelimesinin terimsel anlamını kavramak gerekir. (Piksel) tüm sayısal görüntülerin en küçük parçası olan üçlü nokta grubuna piksel denir. (bkz: piksel)

Adobe photoshop aracılığıyla fotoğraflarımızı işlemeyi ve özelleştirmeyi , bu programın bize sunduğu çeşitli katmanlar ve kanallar aracılığıyla kompozisyon oluşturmayı , yüksek çözünürlüklü grafiksel işler hazırlamayı bu program sayesinde gerçekleştirebiliriz. Fotoğraflar da piksellerden oluştuğu için  en iyi fotoğraf işleme ve düzenlemeyi  bu programın bize sağladığı araçlar sayesinde gerçekleştirebiliriz.

Günümüzde gerek fotoğraf düzenleme de, gerekse grafiksel işlerin oluşturulması ve düzenlenmesi için yaygın olarak kullanılan programdır. Photoshop , Adobe sistemleri tarafından geliştirilmiş , sürekli yeni sürümlerinin güncellenerek piyasaya sunulduğu , grafik tasarımcılar , mühendisler  , iç mimarlar , fotoğrafçılar ve fotoğraf editörleri arasında yaygın olarak kullanılan bir programdır.

Photoshop sayesinde fotoğraf üzerinde oynama yapılabilir; kırpmak , renk düzenlemek , maskeleme yapmak , montoj işlemlerini gerçekleştirmek , fotoğraf üzerinde istenilmeyen alanları yok etmek , ve hayal gücünüzün yapabildiği her şeyi fotoğraf üzerinde gerçekleştirmek mümkündür. Farklı kaydetme seçenekleriyle diğer programlarla da uyumlu çalışan , profesyonel işler çıkarılan bir programdır.

Detaylı bilgi almak için ArıBilgi Eğitim Kurumu Şubelerine uğrayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder